• Stavtrup Erhvervsnetværk
 • Stavtrup Dagtilbud
 • Din Krop i Centrum
 • Home
 • Århus Musikskole
 • Stavtrup Køreskole
 • Stavtrupscenen
Lille Lokalcenter SøholmLille SpejderneLilleStavtrupscenenLille kirkenLille MusikskolenLille SIFLille FriskolenLille Stavtrup FritidsklubLille Højvangskolen

Ugentligt

Yoga-hold på Søholm

Onsdag kl. 12-13.30 og
onsdag kl. 13.45-15.15.
Desuden mulighed for selvtræning på Lokalcenter Søholm

Stavtrupløberne

Tirsdage kl. 18

Mødested: Rema 1000

Torsdage i ulige uger kl. 20

Torsdage i lige uger kl. 18

Mødested: Annonceres på Facebook ugen før

Lørdage kl. 10

Mødested: Spejderhuset

Læs mere her

Gåture med Bofællesskabet Stautruphus

Onsdage kl. 18.15.  

Vi går en lille times tid.

Mødested: Bofællesskabet Stautruphus, Stautrupvej 183.

For flere oplysninger: Ring eller send en mail til: 

piastabellhjort@live.dk 

Tlf. 20 89 51 76. 

Gudstjenester i Ormslev Kirke

Læs mere her

Kirkebil til Ormslev Kirke

Læs mere her

Ormslev-Stavtrup Koret

Læs mere her

Stavtrup Sognegård

Onsdage kl. 19.15 - 21.00

 

Hvad har du på hjerte?

Send dit bidrag til: mail(@)stavtrupportalen(.)dk
Husk overskrift, brødtekst, forfatternavn og max. ét foto.

DET ER GRATIS for private!

  

Banner på portalen?

Kontakt: mail(@)stavtrupportalen(.)dk

eller ring på tlf. 40 10 18 44.

 

Åbent brev til
 Rådmanden for Teknik og Miljø, Kristian Würtz

Publiceret: 20.05.2014

 4 kommentarer 
 
trafik.jpg (1)

Stavtrup ønsker sig sikre skoleveje, mindre gennemkørende pendlertrafik og mindre trafikstøj.

 

Fredag den 16. maj 2014 kunne vi i JP Aarhus læse, at Aarhus kommune bl.a. har søgt staten om hjælp til etablering af tilkørselsramper fra Ormslevvej/Ravnsbjergvej til Aarhus Syd motorvejen.

 

Vi i Stavtrup er meget bekymret for at disse eventuelle nye tilslutningsramper vil forøge den i forvejen meget høje pendlertrafik vi har gennem Stavtrup.

 

I Stavtrup går der ca. 190 børn i Århus Friskole og ca. 670 børn i Højvangskolen. Mange af disse elever krydser enten Ormslevvej eller Jarlsmindevej for at komme til og fra skole. I fritiden er der også mange børn og unge der skal krydse disse veje for at komme til og fra Stautrup IF’s sportsaktiviteter.

 

Stavtrup er i perioden 2008 til 2013 vokset fra 3.778 til i alt 4.816 indbyggere og ifølge Aarhus kommunes seneste trafiktælling fra november 2013 er der år til dato i gennemsnit daglig 4.100 biler der kører ad Søholmvej, 2.800 der kører ad Ormslevvej lige øst for Nordskovvej, og 5.300 biler der kører ad Jarlsmindevej hvilket samlet fører til 8.400 biler ad Ormslevvej øst for rundkørslen ved Jarlsmindevej.

 

Derfor vil vi gerne fremkomme med vores bekymring for trafikkens fortsatte voldsomme udvikling, såfremt der bygges tilkørselsramper til Aarhus Syd motorvejen ved Ormslevvej/Ravnsbjergvej. Vi tror, at der vil være endnu flere bilister, som vil vælge at køre gennem Ormslev og Brabrand og videre gennem Stavtrup for at komme frem til Aarhus centrum. Samtidig er vi også bekymret for udviklingen af støjniveauet, der allerede nu er et stort samtaleemne i Stavtrup, både i den etablerede bydel mod øst, men også i høj grad i den nyetablerede bydel omkring Vestergårdsvangen, Salamanderparken, Salamandervænget og Blåhøjtoften.

 

Vi ser det derfor som absolut nødvendigt:

 • At den gennemkørende trafik i Stavtrup begrænses på mængde og hastighed. 
 • At der laves støjdæmpende foranstaltninger fra Århus Syd motorvejen. 

 

Derfor ønsker Stavtrup Lokalråd et fyldestgørende svar fra rådmanden, om hvordan Aarhus kommune har tænkt at forholde sig til disse 2 spørgsmål i forbindelse med en eventuel opførelse af nævnte tilslutningsramper.

 

Samtidig vil vi gerne fortsætte den tætte og positive dialog med Aarhus kommune, der startede med det velbesøgte borgermøde i april 2013 med den tidligere rådmand, Bünyamin Simsek. 

 

Med venlig hilsen

Stavtrup Lokalråd

 

Marianne Graven   28-05-2014 kl. 13:12

Som mor til to små børn bosiddende på Jarlsmindevej, tilslutter jeg mig denne bekymring for disse nye tilslutningsramper fra Ormslevvej/Ravnsbjergvej til Århus Syd motorvejen. Forøg endelig ikke pendlertrafikken gennem Stavtrup - det er slemt nok, som det er nu!

 
bodil jørgensen   28-05-2014 kl. 21:25

Som beboer i Råhøjparken kan jeg kun tilslutte mig Marianne Graven,forøg endelig ikke trafikken igennem Stavtrup,det gælder hele Stavtrup jeg bor i Råhøjparken og kan dagligt stå i mit vindue og se store køer af biler både om morgenen og om eftermiddagen,der er efterhånden rigtig mange børn i det her område,og til trods af lige nu to rundkørsler og snart tre så kører bilerne utroligt stærkt,det ender galt
bilerne respekterer sjældent haj tænderne i rundkørslerne,men suser lige igennem,det må være svært at være barn her

 
Torben Dahl Tranberg   03-06-2014 kl. 08:06

Prøv at læse lederen i JP Aarhus, mandag den 2. juni 2014 - hvis I ikke kan finde den, vil den i løbet af et par dage blive hængt op i udhængsskabet ved Rema 1000.

Vi er nødt til sammen at blive ved med at fastholde politikernes fokus på trafikproblemerne i og omkring Stavtrup, for eller sander vi til i pendlertrafik med alt for megen usikkerhed og støj til følge.

 
Tine Eykens Hjørnet   23-07-2014 kl. 22:08

Må jeg tilslutte mig kommentarer - er og også tidligere vedr støj fra motorvej. Er netop flyttet ind på Højvangsvej og man hører støjen tydeligt. Har boet flere år i Aalborg og er herfra vant til at se "lydmure" langs motorvejs strækninger tæt på bebyggelse. Synes utroligt at Aarhus kommune ikke gør noget og sætter sådanne støjehegn op langs sydmotorvejen.

 

Skriv en kommentar

Kryds af i dette felt for at godkende dit indlæg:

Vent.....

 • BK-Per
 • MellemFG
 • Lokalcenter Søholm
 • Spejderne
 • Stavtrupscenen
 • Kirken
 • Musikskolen
 • SIF
 • Århus Friskole
 • Stavtrup Lokalråd
 • Stavtrup Fritidsklub
 • Højvangskolen

Forsiden _Riposten _nr 1_2020

Læs det nyeste nummer 

af Riposten

 • BK-Per