• Stavtrup Erhvervsnetværk
 • Stavtrup Dagtilbud
 • Din Krop i Centrum
 • Home
 • Stavtrupmalerne
 • Århus Musikskole
 • Stavtrup Køreskole
 • Den grønne kile
 • Stavtrupscenen
Lille SIFLille Lokalcenter SøholmLille HøjvangskolenLille MusikskolenLille Stavtrup FritidsklubLille kirkenLilleStavtrupscenenLille FriskolenLille Spejderne

Ugentligt

Yoga-hold på Søholm

Onsdag kl. 12-13.30 og
onsdag kl. 13.45-15.15.
Desuden mulighed for selvtræning på Lokalcenter Søholm

Stavtrupløberne

Tirsdage kl. 18

Mødested: Rema 1000

Torsdage i ulige uger kl. 20

Torsdage i lige uger kl. 18

Mødested: Annonceres på Facebook ugen før

Lørdage kl. 10

Mødested: Spejderhuset

Læs mere her

Gåture med Bofællesskabet Stautruphus

Onsdage kl. 18.15.  

Vi går en lille times tid.

Mødested: Bofællesskabet Stautruphus, Stautrupvej 183.

For flere oplysninger: Ring eller send en mail til: 

piastabellhjort@live.dk 

Tlf. 20 89 51 76. 

Gudstjenester i Ormslev Kirke

Læs mere her

Kirkebil til Ormslev Kirke

Læs mere her

Ormslev-Stavtrup Koret

Læs mere her

Stavtrup Sognegård

Onsdage kl. 19.15 - 21.00

 

Hvad har du på hjerte?

Send dit bidrag til: mail(@)stavtrupportalen(.)dk
Husk overskrift, brødtekst, forfatternavn og max. ét foto.

DET ER GRATIS for private!

  

Banner på portalen?

Kontakt: mail(@)stavtrupportalen(.)dk

eller ring på tlf. 40 10 18 44.

 

Flot besøgt Borgermøde i Stavtrup

Publiceret: 23.03.2015

 2 kommentarer 
 
borgermøde1.jpg

Lokalcenter Søholm dannede mandag d. 16 marts rammen om Borgermøde med Rådmand for Teknik og Miljø Kristian Würtz (S).

 

Det primære formål med Borgermødet var, at borgene i Stavtrup fik mulighed for at gøre Rådmanden opmærksom på de udfordringer og problemer, der er med trafikken i Stavtrup.

 

Rådmand Kristian Würtz startede med at fortælle om Aarhus Kommunes politik for trafik og transport, og gjorde blandt andet opmærksom på vigtigheden af alternativ transport til bilen, da Aarhus forventes at vokse markant over de kommende år. Trafikmængden er stigende år for år, og der er allerede mange udfordringer, særligt i myldretiden i Aarhus. Rådmanden bekendtgjorde, at han ikke havde et indgående kendskab til de specifikke problemer for trafikken i Stavtrup, men at han meget gerne ville have oplysninger med hjem fra Stavtrups borgere, så han havde noget at arbejde videre med.

 

Rådmanden berørte et at de emner, der kom til at fylde meget denne aften, nemlig planerne om motorvejsramper hvor Motorvej Syd krydser Ormslevvej. Der var på mødet klar modstand til disse ramper, da det frygtes at ramperne både vil øge trafikstøjen og markant forøge den gennemkørende trafik i Stavtrup, som allerede nu er på ca. 8000 biler i gennemsnit pr. døgn. Der er ikke finansiering til motorvejsramper på nuværende tidspunkt, men Stavtrup Lokalråd vil følge tæt op på dette emne i de kommende år.

 

Den gennemkørende trafik er et stigende problem i Stavtrup, og Rådmanden er klar til dialog om, hvordan vi kan forbedre dette område.

 

Et andet emne, der fyldte på mødet, var Skoleveje. Der er gode nyheder for trafikken omkring Højvangskolen, hvor der allerede er tiltag til at sikre overgangen for skolebørn på Klokkeskovvej. Desuden vil der blive lavet om på ”Kysse – Gå”- vejen samt lavet dobbeltrettet cykel/gangsti fra skolen til Ormslevvej. 

 

Til gengæld er der ikke planlagt tiltag for det nye område i Stavtrup syd for Ormslevvej (Salamanderparken, Salamandervænget, Vestergårdsvangen og Vestermarken), hvor der fortsat er problemer med, at børn skal krydse Ormslevvej, hvor hastigheden er 60 km/t. Området udbygges fortsat, snart kommer der knap 100 nye huse samt en ny børneinstitution mere med plads til 100 børn. Rådmanden lovede at iværksætte en ny Skolevejsanalyse, hvor området inddrages, og han er villig til at støtte hastighedssænkelse på Ormslevvej. 

 

Dette er dog indtil videre en politimæssig beslutning.

 

Der var knap 90 engagerede borgere med stor spørgelyst med til Borgermødet. Lokalrådet samler op på det, der blev fremlagt, i den videre dialog med Aarhus Kommune omkring trafik og veje. 

 

Du er altid velkommen til at kontakte lokalrådet, hvis der er emner, du mener, vi skal tage op med kommunen.

 

Rasmus Oddershede

Stavtrup Lokalråd

 

 

Borgermøde2

 

IMG_3665

 

IMG_3662

 

IMG_3663

 

IMG_3664

  

IMG_3666

 

IMG_3667

 

IMG_3668

 

IMG_3669

 

(Fotos: Ole Krogh)

 

 

 

 

Stefan   26-03-2015 kl. 09:49

Ros til Rådmanden for at have modet til at stille op og være ”skydeskive” for et helt lokalsamfund samt ros til Lokalrådet for fortsat at holde kommunen op på de trafikale udfordringer i Stavtrup!

Når det så er sagt, synes jeg at mødet var nedslående på flere punkter;

1) Rådmanden havde tydeligvis ikke sat sig ind i de trafikale forhold i Stavtrup på samme måde som Benyamin Simsek havde på sidste trafikmøde – ikke mindst da han startede med at postulere, at størstedelen af trafikken i Stavtrup var lokaltrafik fra Stavtrup selv (hvilket jeg synes Lokalrådet fik argumenteret flot for, at det ikke var tilfældet).

2) På sidste trafikmøde deltog chefen for Trafik & Miljø, hvilket gav en mere indgående dialog om fakta, muligheder og begrænsninger, end en politiker kan forventes at give.

3) Hele trafikmødet havde som omdrejningspunkt, hvordan vi kan forbedre skolevejene, nedsætte hastighederne på vejene og få myldretidstrafikken aflastet – det er desværre alt sammen symptombehandlinger på et problem, der slet ikke bør være der! To kraftigt trafikerede veje med 8.500 biler i døgnet pløjer lige igennem Stavtrup, og trafikken stiger 40% frem mod 2030. Dialogen bør i stedet gå på, hvordan vi får en sammenhængende by UDEN GENNEMKØRENDE TRAFIK OVERHOVEDET, ikke mindst når kommunen har udset Stavtrup som en bydel, der skal have kraftig byudvikling. En forbedring af de omkringliggende veje vil ikke fjerne gennemgående trafik, blot fjerne en del af den nu og her, og når trafikken er vokset om 10 år, vil vi fortsat have problemet.

Jeg håber Lokalrådet vil hjælpe med at gå efter en totalløsning af problemet, i stedet for mindre, kortsigtede lappeløsninger i Stavtrup og omegn.

 
Lene   17-04-2015 kl. 17:50

Havde desværre ikke selv mulighed for at komme til mødet. Og kan ikke se der er skrevet noget om støj fra motervejen? Blev det emne sket ikke berørt den aften?
Mener ar huske, der fra kommunens siden, blev sat noget igang?

 

Skriv en kommentar

Kryds af i dette felt for at godkende dit indlæg:

Vent.....

 • BK-Per
 • MellemFG
 • Stavtrup Lokalråd
 • Musikskolen
 • Spejderne
 • Stavtrup Fritidsklub
 • SIF
 • Stavtrupscenen
 • Højvangskolen
 • Århus Friskole
 • Kirken
 • Lokalcenter Søholm

Riposten _3_juni 2020_forside

Læs det nyeste nummer 

af Riposten

 • BK-Per