• Stavtrup Erhvervsnetværk
 • Din Krop i Centrum
 • Århus Musikskole
 • Stavtrupscenen
 • Stavtrup Dagtilbud
 • Home
 • Stavtrup Køreskole
Lille FriskolenLilleStavtrupscenenLille kirkenLille Stavtrup FritidsklubLille MusikskolenLille Lokalcenter SøholmLille HøjvangskolenLille SIFLille Spejderne

Ugentligt

Yoga-hold på Søholm

Onsdag kl. 12-13.30 og
onsdag kl. 13.45-15.15.
Desuden mulighed for selvtræning på Lokalcenter Søholm

Stavtrupløberne

Tirsdage kl. 18

Mødested: Rema 1000

Torsdage i ulige uger kl. 20

Torsdage i lige uger kl. 18

Mødested: Annonceres på Facebook ugen før

Lørdage kl. 10

Mødested: Spejderhuset

Læs mere her

Gåture med Bofællesskabet Stautruphus

Onsdage kl. 18.15.  

Vi går en lille times tid.

Mødested: Bofællesskabet Stautruphus, Stautrupvej 183.

For flere oplysninger: Ring eller send en mail til: 

piastabellhjort@live.dk 

Tlf. 20 89 51 76. 

Gudstjenester i Ormslev Kirke

Læs mere her

Kirkebil til Ormslev Kirke

Læs mere her

Ormslev-Stavtrup Koret

Læs mere her

Stavtrup Sognegård

Onsdage kl. 19.15 - 21.00

 

Hvad har du på hjerte?

Send dit bidrag til: mail(@)stavtrupportalen(.)dk
Husk overskrift, brødtekst, forfatternavn og max. ét foto.

DET ER GRATIS for private!

  

Banner på portalen?

Kontakt: mail(@)stavtrupportalen(.)dk

eller ring på tlf. 40 10 18 44.

 

Virkelig godt nyt til småbørnsfamilier

Publiceret: 04.09.2014

 1 kommentar 
 
småbørnsfamilier.jpg

Stavtrup Lokalråd er løbende involveret i udviklingen for de 0-18 årige i tæt samarbejde med B&U-område, Skanderborgvej.

 

En ny institution til de 0-5 årige er netop åbnet til 100 børn. Der arbejdes ihærdigt på hjælpe dem, der ikke kom ind lokalt, trods den markante udvidelse med Vestermarken, og nu forventes en NY institution magen til der netop er åbnet at stå færdig indenfor 2 år. Fantastisk nyt for de mange forældre der har haft trælse pasningsforhold for de yngst årgange. Se her hvad planlægningschefen fra Børn & Unge afdelingen har udsendt:  

 

Status på og drøftelse af det igangværende arbejde med kapacitet 0-18 år i Stavtrup - opfølgning

  

Som lovet kommer her en status på den aktuelle situation og de initiativer, der er igangsat i Stavtrup.

  

Stavtrup har gennem de senere år oplevet en markant stigning i antallet af småbørn grundet den store boligudbygning i området. Med de mange nye børn i området medfølger et øget behov for dagtilbudskapacitet.

  

Det første store skridt mod, at sikre dagtilbudspladser til de mange nye børn i Stavtrup blev taget i går den 1. september med åbningen af 0-6-årsinstitutionenen Vestermarken. Oprindeligt var det tiltænkt, at institutionen skulle erstatte den midlertidige dagtilbudsløsning på Tulshøjvej i Holme, men Børn og Unge har sammen med Stavtrup Dagtilbud konstateret, at pladserne på Tulshøjvej ikke kan undværes. Derfor fortsætter Tulshøjvej i drift også efter åbningen af Vestermarken.

  

Samtidig arbejdes der på at finde plads til yderligere én børnehave-gruppe svarende til 20 børnehavepladser i tilknytning til en af de nuværende institutioner i Stavtrup. Denne gruppe supplerer sammen med pladserne på Tulshøjvej områdets tilbud, så der på kort sigt (ca. 0-2 år) forventes, at være tilstrækkeligt med pladser.

  

Idet børnetallet i Stavtrup fortsat stiger og forventes at gøre det også i de kommende år, arbejdes der på langt sigt (ca. 2 år) på, at opføre en helt ny daginstitution i Stavtrup.

  

Der i vil i samarbejde med de lokale ledere på 0-18 års området fortsat være en dialog om pladsbehov i området, hvor også skolens fremtidige behov for udvidelse vil blive drøftet.

  

Venlig hilsen

 

Tina Degn Rasmussen

Planlægningschef i B&U

 

Den frustrerede   10-10-2014 kl. 18:11

Frustreret er et ord jeg har brugt mange gange den seneste tid. Hvor er det at kommunikation og praksis ikke hænger sammen i kommunens planlægning af nye daginstitutioner / udvidelse af daginstitutioner og skoler ?
Det er godt 3 år siden vi flyttede til Stavtrup. Væk fra midtbyen og ud i provinsen hvor der er lokal forretningsliv, skole, idrætsforening og masser af frisk luft. Vi er ikke de eneste der er flyttet herud. Der er nemlig skudt 3 store nybygger kvarterer op i løbet af 5 år. Samtidig er der bygget rækkehuse og befolkningsvæksten er steget med knap 2000 borgere i distriktet. Det er mange, rigtig mange.
Sjovt nok er der heriblandt rigtig mange småbørnsfamilier. Hvorfor det er kommet bag på kommunen, som selv laver de fleste af udstykningerne, det må guderne vide. Men i takt med væksten er der bygget 1 daginstitution. EN daginstitution –som først er åbnet 1. september i år.
I december sidste år fik vi endnu en søn, og han runder snart 1 år og skulle have været startet i vuggestue eller dagpleje i oktober. Men det kan ikke lade sig gøre, for der er ikke plads. Der er faktisk så stor mangel herude at pladsanvisningen kan tilbyde os plads i maj eller juni 2015 -7 måneder efter at barselsdagpengene er sluppet op. 7 måneder efter at ens arbejdsgiver forventer man er tilbage på pinden igen. Aarhus Kommune, det er en ommer !!
Pladsgaranti, ja det er der. Så derfor er vi også blevet tilbudt plads i en institution 7 km fra vores bopæl i et industriområde hvor der ikke kører offentlig transport til. Det er ikke kommunens problem at vi ikke har 2 biler og kan pendle først til den ene ende af byen for så at fortsætte den stik modsatte vej for at komme på arbejde. Men det er et stort problem at man i Aarhus Kommune ikke følger med og bygger institutioner / skoler der passer til normeringen af børnene. Det er vores børn der ikke bliver taget hånd om.
Men min frustration slutter ikke her. For hvad der gør at jeg bliver forundret er at man på pladsanvisningen tilbyder en plads i Holmes industrikvarter, med lovning om at det kun er en midlertidig løsning. Alle børn bliver flyttet når den næste nye institution står klar i Stavtrup. Hvornår spørger jeg ? Det ved vi ikke, den er ikke engang på tegnebrættet endnu. Håbløst. Den nye institution der netop er åbnet herude har været 3 år undervejs, og på trods af den er sprit ny har den, iflg. Pressen, dårligt indeklima, og en legeplads der ikke kan tages i brug før april næste år. Er det godt nok? NEJ
Så kære kommune, jeg kan ikke skrive til jer at jeg taler på alle børnefamilier i Stavtrups vegne, men jeg kan fortælle jer at der er stor forundring og frustration og folk mister job fordi I ikke følger med.
Jeg ved godt i ikke kan åbne en institution i morgen, men jeg ved i kan gøre det bedre
Kh
En meget frustreret beboer i Stavtrup

 

Skriv en kommentar

Kryds af i dette felt for at godkende dit indlæg:

Vent.....

 • BK-Per
 • MellemFG
 • Stavtrupscenen
 • SIF
 • Stavtrup Fritidsklub
 • Lokalcenter Søholm
 • Kirken
 • Århus Friskole
 • Højvangskolen
 • Spejderne
 • Musikskolen
 • Stavtrup Lokalråd

Forsiden _Riposten _nr 1_2020

Læs det nyeste nummer 

af Riposten

 • BK-Per