• Stavtrup Netværket
 • Home
 • Stavtrupmalerne
 • Stavtrupscenen
 • Din Krop i Centrum
 • Stavtrup Køreskole
 • Den grønne kile
 • Stavtrup Dagtilbud
 • Mega Syd Apotek
 • Århus Musikskole

Seneste debatindlæg

Lille Stavtrup FritidsklubLille FriskolenLille MusikskolenLilleStavtrupscenenLille Lokalcenter SøholmLille HøjvangskolenLille SIFLille kirkenLille Spejderne

Ugentligt

Yoga-hold for seniorer på Søholm

Onsdag kl. 15.45 - 17.35.
Desuden mulighed for selvtræning på Lokalcenter Søholm

Stavtrupløberne

Tirsdage kl. 18

Mødested: Rema 1000

Torsdage i ulige uger kl. 20

Torsdage i lige uger kl. 18

Mødested: Annonceres på Facebook ugen før

Lørdage kl. 10

Mødested: Spejderhuset

Læs mere her

Gåture med Bofællesskabet Stautruphus

Onsdage kl. 18.15.  

Vi går en lille times tid.

Mødested: Bofællesskabet Stautruphus, Stautrupvej 183.

For flere oplysninger: Ring eller send en mail til: 

piastabellhjort@live.dk 

Tlf. 20 89 51 76. 

Gudstjenester i Ormslev Kirke

Læs mere her

Kirkebil til Ormslev Kirke

Læs mere her

Ormslev-Stavtrup Koret

Læs mere her

Stavtrup Sognegård

Onsdage kl. 19.15 - 21.00

 

Hvad har du på hjerte?

Send dit bidrag til: mail(@)stavtrupportalen(.)dk
Husk overskrift, brødtekst, forfatternavn og max. ét foto.

DET ER GRATIS for private!

  

Banner på portalen?

Kontakt: mail(@)stavtrupportalen(.)dk

eller ring på tlf. 40 10 18 44.

 

Stavtrup Fællesråd: 40 km/t hastighedszone i Stavtrup

Publiceret: 15.01.2021

 26 kommentarer 
 
stavtrupfællesråd.jpg

Stavtrup, d. 14. januar 2021 


Foreløbige erfaringer med etablering af 40 km/t hastighedszone i Stavtrup
 
 
Kommunen har bedt Fællesrådets bestyrelse udtale sig om erfaringer med de etablerede hastighedsnedsættende foranstaltninger på vejene med bustrafik i Stavtrup samt hvorvidt disse ønskes skiftet til andre, selv om den hastighedsdæmpende effekt af anden løsning vil være mindre.  
 
Stavtrup Fællesråd har i løbet af årene haft talrige møder med kommunens repræsentanter med et ønske om at få reduceret bilernes hastigheder i lokalområdet, og er derfor glade og taknemmelige for, at kommunen har imødekommet Fællesrådets ønske om at omfatte Stavtrup i hastighedszoneprojektet.   
 
Kommunen har i forbindelse med etablering af 40 km/t zone i Stavtrup anlagt en række vejbump i vores lokalområde herunder pukkelbump også omtalt som mariehøns. 
 
Det er tydeligt i den offentlige debat i Stavtrup, at der er en stor folkelig opbakning i til reducering af bilernes hastighed samt mængden af gennemkørende trafik i Stavtrup. Billedet er mere nuanceret angående hvad den konkrete løsning skal være for at opnå det ønskede effekt.  
 
Fællesrådet har fået flere henvendelser fra borgere og grundejerforeninger i Stavtrup. Henvendelserne er sket via e-mail, telefon og fællesrådets hjemmeside. Desuden er Fællesrådet opmærksom på den debat der foregår i en Facebook gruppe. Det skal bemærkes, at Facebook gruppen hverken administreres eller styres af Fællesrådet og det er Fællesrådets holdning, at gruppen ikke er repræsentativ for Stavtrup. Dog kan debatten i gruppen give en indikation af de holdninger der måtte findes i området. 
 
Fællesrådet har d. 13/1-2021 gennemlæst alle kommentarer på de sidste to aktive tråde omkring trafik i Stavtrup med fokus på hvilke holdninger der gives udtryk for og en skønsmæssig opgørelse over tilslutningen til de enkelte holdninger. I Facebook gruppen kan det konstateres, at der er delte holdninger til den implementerede løsning på Jarlsmindevej og Klokkeskovvej. Nogen skriver de hader bumpene og ser dem gerne fjernet så hurtigt som muligt, mens andre beskriver sig selv som fans af pukkelbump og er yderst tilfredse med løsningen. Fælles for de fleste er dog, at de vil gerne have hastigheden sat ned på vejene.  
 
Hvis man ser på henvendelser uden for Facebook, er de fleste positive over for tiltaget. Især beboere langs Jarlsmindevej oplyser om en oplevelse af signifikant nedsættelse af hastigheden og dermed også støj langs vejen og er nervøse for, at bumpene bliver skiftet med en symbolsk løsning som reelt ikke vil have den ønskede effekt. Det er blandt andet borgere langs Jarlsmindevej og Klokkeskovvej der oplever en markant bedring i forhold til kørselshastighed. En borger argumenterer for bevarelse af bumpene ved at oplyse, at de siden oprettelsen af bumpene ikke har hørt eller set en eneste vanvidsbilist på klokkeskovvej. En anden borger skriver, at der i de 30 år han har boet i Stavtrup altid har været mange der kørte ubehageligt stærkt på Jarlsmindevej og Klokkeskovej, hvorfor han vil gerne tilslutte sig dem der bakker op om pukkelbumpene fordi de er effektive. 
 
Fællesrådet har i møderne med kommunen gjort opmærksom på, at både Klokkeskovvej og Jarlsmindevej er skoleveje, hvor den sidste nævnte skal passeres af børn i den østlige del af Stavtrup. Skolen har tidligere oplyst Fællesrådet, at det på grund af afstanden ikke har mulighed for at stille op med skolepatrulje på vejen. Den høje fart er derfor særligt bekymrende for børnefamilier og har skabt betydelig personlig utryghed. 
 
Hvad angår selve oplevelsen af kørsel på bumpene er der uenighed i befolkningen. Nogen synes de er forfærdelige at køre på, og beskriver oplevelsen som at blive rusket eller siger det medfører fysiske gener. Andre synes de er på ingen måde ubehagelige at passere blot man kører lige over dem med 40 km/t. 
 
   
Der har været nogen der påstod, at bumpene kan medføre skade til bilen på trods af kørsel med den tilladte hastighed. Fællesrådet konstaterer, på baggrund af information fra kommunens medarbejdere, at bumpene er godkendt til anvendelse til den gældende hastighed og derfor ikke påfører personbiler skader. 
 
Side- og midteheller mellem pukkelbumpene er blevet etableret fornyelig, hvorfor det efter fællesrådets mening ikke er muligt at vurdere effekten før bilisterne vænner sig til den nye situation. 
 
Hvad angår den tekniske løsnings betydning for den gennemsnitlige hastighed på vejene, må fællesrådet anerkende at den ikke besidder viden, data og faglig kompetence til at vurdere hvorvidt den samme hastighedsreducerende effekt, der opleves ved mariebump, vil kunne opnås ved andre tiltag. Fællesrådet efterlader den faglig vurdering af valg af konkrete anlægstype til kommunen ud fra kommunens viden og erfaring fra tilsvarende projekter i byen, men stiller som vanligt gerne op til konstruktiv dialog med både kommunen og de lokale borgere. 
 
Mvh, 
Bestyrelsen
Stavtrup Fællesråd 

Joakim Øster   16-01-2021 kl. 16:48

Kære fællesråd
Tak for et objektivt svar til kommunen, hvor I tydeligvis prøver at videregive diverse divergerende holdninger.
Jeg er selv modstander af pukkelbumpene; synes de er ubehagelige at køre over, uanset hvor langsomt man kører.
Og modsat mine venner i den høje del af Stautrup (der er glade for pukkelbumpene, simpelthen fordi de bare kan køre ovenom) kan jeg, der bor på Bispevej, ikke undgå at køre hen over en stribe bump hver gang jeg enten skal ind til byen eller op at handle.
Jeg er med på hastigheds begrænsning i form af de klassiske bump som feks på vårkærvej og byledet, de er ikke ubehagelige, bare man kører langsomt nok.
MEN meningerne er jo delte, og nu kommer spørgsmålet; hvordan tager man egentlig en beslutning om den slags?
Er det dem der råber højest der bliver hørt, eller tænker man en eller anden form for afstemning, eller hvordan foregår den slags egentlig?
Bedste hilsner, Joakim

 
Stavtrupportalen   18-01-2021 kl. 12:10

Hej Joakim Øster
Tak for din kommentar på Stavtrupportalen. Den er videregivet til Stavtrup Fællesråd.
Med venlig hilsen
Stavtrupportalen

 
Birthe gaardsmand   18-01-2021 kl. 15:52

Jeg vil i den grad gerne af med de skrækkelige pukkelbump 😵 og ha de aflange asfalts bump som de fik i Brabrand i stedet for pukkelbump mvh Birthe Gaardmand mondrupsvej 6.

 
Stavtrupportalen   22-01-2021 kl. 07:41

Hej Birthe Gaardsmand
Tak for din kommentar på Stavtrupportalen. Den er videregivet til Stavtrup Fællesråd.

 
Bente Mikkelsen   19-01-2021 kl. 09:09

Bente Mikkelsen
Som jeg har skrevet til fællesrådet, mærker vi rystelser inde i huset her på Klokkeskovvej 35.
Sker når busserne og andre tunge køretøjer ikke skræver over bumpene, men kører over dem.
Så vi ønsker os nogle andre mere humane bump, der ikke giver gener i vores hus.
Med venlig hilsen Bente

 
Stavtrupportalen   22-01-2021 kl. 07:42

Hej Bente Mikkelsen
Tak for din kommentar på Stavtrupportalen. Den er videregivet til Stavtrup Fællesråd.

 
Lilly Dahl   20-01-2021 kl. 23:07

Vi har nu fået pukkelbump på Jarlsmindevej og Klokkeblomstvej. I starten kunne jeg køre i midten,så jeg kun fik et stød i den ene side af bilen. Det er nu forhindret, så jeg får 4 bræk i ryggen ved hver bump, altså mindst 32 bræk hver gang jeg kører hjemmefra. Fredag aften da jeg kørte hjem, kunne jeg mærke det gik galt i ryggen. Jeg kunne ikke ligge i min seng for smerter og har vandret rundt i stuen hele natten og taget smertestillende piller.
Vi bor ca. 100 ældre/gamle mennesker i ældreboliger med udkørsel til Klokkeskovvej. Da jeg ikke tør køre på bumpene mere, er begge veje lukket for mig. Jeg tror, at flere har eller får problemer med bumpene.
Jeg har ikke noget imod bump, da det sænker hastigheden på vejene, men andre bump som pudebump er ikke skadelige for helbredet. Hvilket man har fundet ud af andre steder i Aarhus.
Med venlig hilsen Lilly

 
Stavtrupportalen   22-01-2021 kl. 07:42

Hej Lilly Dahl
Tak for din kommentar på Stavtrupportalen. Den er videregivet til Stavtrup Fællesråd.

 
Birgit Pedersen   25-01-2021 kl. 09:51

Behold de effektive Mariehøns. De dæmper virkelig farten.

Jeg kører flere gange ugentlig på Jarlsmindevej og Klokkeskovvej, hvor jeg ser mange skolebørn. Det er en vanesag at håndtere puklerne. Kører i en mindre bil, Citroen Cactus.

Med venlig hilsen
Birgit Pedersen
Åbyhøj.

 
Joakim Øster   27-01-2021 kl. 16:22

Kære Birgit
Kunne du slet ikke forestille dig en løsning, der både tager hensyn til bilisterne, og dæmper farten?
Jeg bor på Bispevej, pakket ind i 6 bump jeg skal over flere gange dagligt , i modsætning til dig der bor i Åbyhøj, og ind imellem kører igennem Stautrup i en citroen, der jo er kendt for deres gode affjedring.
Jeg vil gerne slippe for de der bump, MEN som faktisk alle andre bilister der kommenterer er jeg med på en løsning der dæmper farten, så vi tager hensyn til begge parter, og finder en løsning ALLE er glade for :-)
- Vi bilister er jo også fædre og mødre, uden behov for at køre hensynsløst, men vil bare gerne stille og roligt kunne komme ud og hjem.
Hilsen Joakim
ps - det undrer mig forøvrigt hvorfor du - der bor i Åbyhøj -blander dig i trafik reguleringen i Stautrup?

 
Bente Mikkelsen   27-01-2021 kl. 08:52

Vi er skuffede her på Klokkeskovvej 35 og 37. Vi troede og håbede, at fællesrådet ville komme og opleve vores gener i husene, når tunge køretøjer passerer pukkelbumpene.
Hvad med at flytte bumpene lidt, så vi kan leve med dem ?
Vi håber og regner med at fællesrådet har et bud på problemet.
Med venlig hilsen
Bente

 
Lisbeth Skovgaard Madsen   27-01-2021 kl. 10:21

Tilslutter mig i høj grad Bente Mikkelsens indlæg, mange skriver om tilvænning til bumpene, er lige igen, igen, hoppet i stolen da en lastbil passerede med brag og rystelser. Det har jeg svært ved at tro man kan vænne sig til. Stor stresspåvirkning hver gang.
Så venligst fjern/ flyt eller ændre de bump, tak.
Mvh Lisbeth

 
Mikkel Stærk Dickenson   27-01-2021 kl. 10:25

Hej Joakim, Birthe, Bente, Lily, Birgit
Mange tak for jeres kommentarer. Beklager det sene svar. Det er faktisk vores intention at være med til at sikre et bedre sammenhold i Stavtrup, bl.a. ved en bedre kommunikation. Vi har desværre ikke tid til kommenterer på alle indlæg her og de forskellige facebook-sider, samt diverse journalister der synes at emnet er interessant. Vi tror på at online-sider er gode til at dele information, men i mindre grad til at diskutere. Vi prioriterer at besvare spørgsmål på vores nye facebookside, primært.
Derudover forventer vi at afholde nogle online borgermøder hvor vi kan diskutere aktuelle emner, givet at tonen forbliver sober.

@Bente, jeg vil faktisk meget gerne komme forbi og opleve hvordan den tunge trafik påvirker jeres hjem. Vil du ikke ringe til mig på 2033 2947? Venligst, Mikkel

 
Hans Jakob Sahlertz   27-01-2021 kl. 12:00

Jeg har været nødsaget til at sove for lukket
vindue, da jeg vågner flere gange om natten,
når vinduet er åbent.Det skyldes de kraftige
bump fra vejbumpene - lad os få dem erstattet
af pudebump
m.v.h.
Hans Jakob sahlertz

 
Lilly Dahl   28-01-2021 kl. 17:35

Jeg har stadig problemer med ryggen efter kørsel på bumpene,så jeg tør ikke køre hverken på Jarlsmindevej eller Klokkeskovvej. Jeg bor på Klokkeblomstvej så jeg har et problem. Jeg må nu køre af Råhøjvej til bussens endestation og ind af Ormslevvej. Der er der også bump, men dem bliver man ikke syg af, så altså 5 km ekstra hver gang jeg skal ud at køre.
m.v.h.
Lilly Dahl

 
Holger Timmann   30-01-2021 kl. 00:00

Jeg bor på hjørnet Rosendalvej/ Jarlsmindevej. Jeg har de samme støjproblemer som på klokkeskovvej. Jeg har et sæt pudebump lige foran vores grund. Problemt er ikke personbilerne, men lasbilerne og de mellemstore håndværker bilersom ikke holder sig til de 40 km.Når de kører over pukkelbumpene kan de høres og mærkes i huset, da den er meget lav i frekvensen som en krafig bashøjttaler. Kunne jeg snakke med en fra fællesrådet og forklare det mere uddybende? Mvh
Holger

 
Svend Jensen   04-02-2021 kl. 20:01

Klokkeskovvej er for smal til mariehøns med midterhelle. det ses ganske tydeligt hvis man går en tur på den grønne side af Klokkeskovvej, der har busserne, de store lastbiler og varevognene allerede taget ca. 20 cm. i brug af den grønne vejkant for at kunne være der.
hvornår mon vi får den første væltede lastbil??
Mvh Svend Jensen

 
SVEND AAGE CHRISTENSEN   09-02-2021 kl. 17:54

Jeg oplever, at fællesrådet giver nogle meget lidt præcise udsagn om pukkelbumpene og samtidig kan jeg i Stiftstidende i dag tirsdag den 9. februar læse at pukkelbumpene forbliver i Stavtrup, fordi fællesrådet har sagt OK til dem. Hvor er det en skam, at der ikke har været en "høring" fra flere stavtrupborgere.

 
Stavtrup Fællesråd   11-02-2021 kl. 12:38

I Stavtrup Fællesråd vil vi invitere de som ønsker at forstå sagen om hastighedsbegrænsninger i Stavtrup fra Fællesrådets perspektiv til dialog efter vinterferien.
Man kan skrive sig op her:
https://www.facebook.com/events/2894001594188667

Derudover vil vi gerne invitere de som ønsker at forstå Fællesrådets stilling på kort sigt, til at læse vores formelle svar til kommunen opslået d. 15/1 her:
https://www.facebook.com/Stavtrup/

Dette vil vi uddybe på online-mødet.
Vi ser frem til at høre jeres perspektiver,
Venlig hilsen, Fællesrådet

 
Lars Yderholm   11-02-2021 kl. 15:17

Hej
Jeg synes også pukkelbumpene er trælse, men når jeg nu bare letter foden fra speederen, ja så går det jo alligevel. De tjener formålet, at beskytte børn og andre svage trafikanter, og ikke mindst at få nedsat hastigheden, og det var vel det der var målet. Bløde bump har ingen virkning - se bare på Langdalsvej - der er ingen der letter foden og sænker hastigheden.
Derfor vil jeg gerne støtte op om jeres beslutning om at bevare pukkelbumpene.

 
Linda Michaelsen   12-02-2021 kl. 10:19

Hej Fællesråd
Jeg læste lige i Lokalavisen at I har anbefalet at Pukkelbumpene bliver bevaret i Stavtrup.
Jeg er helt med på at farten skal ned af hensyn til børns og andre fodgængere og cyklerne.
Alligevel er jeg ret utilfreds med disse Bump , da jeg har en lille bil og ikke kan køre mere end 30km.I timen, hvis ikke bilen skal ødelægges. Desuden kører jeg lidt skråt og det er jo heller ikke hensigtsmæssigt.
Hvad bygger jeres beslutning på? Tænker at det er vigtigt at undersøge det med mange borgere.
Venligst
Linda Michaelsen

 
Morten Rasmussen   14-02-2021 kl. 09:41

Beslutningen bygger ene og alene på, at dem som har skrevet den endelige indstilling til kommunen ønskede puklerne. Hvis man tæller sammen de forskellige steder, hvor spørgsmålet har været diskuteret, så er der et klart flertal mod puklerne, men det er ikke det, der er kommunikeret til kommunen. Vi ønsker alle en sikrere skolevej m.m. I Stavtrup, men de pukler er simpelthen for vanvittige, og alle andre steder i DK er man gået væk fra dem.

Jeg håber der kan ske en udskiftning i fællesrådet, så man kan lave en ny indstilling til kommunen, så vi kan få dem fjernet og erstattet af noget andet, fordi det åbner rådmanden op for i artiklen fra Stiften.

 
Hans Jakob Sahlertz   22-02-2021 kl. 11:05

Jeg er ved at blive vanvittig over larmen
fra pukkelbumpene - de lige på den anden
side af min hæk ud mod Jarlsmindevej.
DER MÅ GØRES NOGET!
mvh
Hans Jakob Sahlertz

 
Holger Timmann   25-02-2021 kl. 09:55


Nu skal vi informeres om Fællesrådets beslutning.
Det er jeg spændt på.
Jeg har ikke noget imod trafikdæmpende foranstaltninger i Stavtrup, for min skyld må vi gerne sænke hastigheden til 30 km/h og lave fartkontrol.
Det jeg har noget imod er de støjgener pukkelbumpene medfører når biler med trailere passerer dem. Trailerne hopper meget, medmindre man kører 10km/h og de støjer, spec. når der er metalvarer på.
Når Lastbiler med anhænger/ trailer (med tvillinghjul) passerer bumpene (oftest med mere ned de 40 km/h) giver det et kraftig og lavfrekvent bump. Der hjælper ikke 3-lags thermoglas. Baslyden går igennem.

Jeg har hørt fra flere som har deres have til pukkelbumpene og de er meget generet af støjen og det vil tage til når havesæsonen starter

I ingen af vejdirektoratets analyser er der ingen målinger om den slags støj. Måske kender man ikke ordet trailer i Kbhvn?

Der tales også meget om en sikker skolevej og det er jeg enig i. Men hvor farlig er Jarlsmindevej/ klokkeskovvej, hvor mange trafikulykker er der sket på dem de sidste 10år. Det farligste sted er vist ved Højvangsskolen fordi alle skal køre deres børn i skole.

En af grunde skulle være at begrænse gennemkørselstrafikken. Den bliver måske mindsket lidt.
Vores problem er den manglende trafikplanlægning i Aarhus. Lastbiler og morgentrafikanter står i kø i Viby, op ad Skanderborgvej ved Ravnsbjergvej eller ved udmundingen af Genvejen ved Skanderborgvej.

Jeg har hørt at nogen er begyndt at køre ad Storskovvej/ Alleen til Ormslevvej.
Så flyttes problemet til beboerne langs Ormslevvej.

Jeg synes at fællesrådene, for de steder hvor der er en stigende gennemkørslestrafik, skal arbejde sammen om at få kommunen til at opprioritere trafikplanlægning, så vejene i villakvartere ikke bliver skjulte ringveje.

 
Holger Timmann   25-02-2021 kl. 09:57

Her er et par artikler fra og med vejdirektoratet.

Nye vejledninger og normer om Fartdæmpere 2008
Civilingeniør Kenneth Kjemtrup, Vejdirektoratet, kk@vd.dk
For nyanlæg af bump er den tidligere vejledning ændret til en norm, således at der skal være overensstemmelse mellem skiltet hastighed og udformning. Det betyder, at når en vej er skiltet med 40 km/h, så skal den valgte fartdæmper også være udformet til 40 km/h, og man kan derfor eksempelvis ikke etablere et pukkelbump på vejen

Nyt fra vejdirektoratet 2018
Nyt fra Vejreglerne
http://asp.vejtid.dk/Artikler/2018/05/8994.pdf

Uddrag
Fartdæmpende foranstaltninger kan være et middel til at forbedre trygheden og
trafiksikkerheden på vejnettet. Det er dog vigtigt, at den rigtige type af fartdæmper vælges, så de ønskede effekter opnås, uden at fartdæmperne medfører utilsigtede gener. De skal tilpasses den hastighed, der
ønskes på vejen, og de typer af trafikanter, der færdes på vejen.
Desuden skal de udformes, så generne for beboerne på strækningen minimeres


Artikel fra 08-12-2020
Vejdirektoratet om pukkelbump: "Det er ikke en fantastisk løsning" (lokalavisen.dk)

Overskriften
Vejdirektoratet om pukkelbump: "Det er ikke en fantastisk løsning"
Pukkelbump er en nyere type vejbump, som Vejdirektoratet erkender, at man måske ikke måler tilstrækkeligt på konsekvensen af

Uddrag
Flere negative meldinger
Vejdirektoratet har fået tilbagemeldinger fra kommuner, som har været utilfredse med pukkelbump og kender til kommuner, der har valgt at fjerne dem igen, men har endnu ikke haft anledning til at ændre på noget.

"Vi har fået flere negative henvendelser om pukkelbump end om pudebump, men der vil altid være ulemper og fordele ved bumpene."

Hvad skal der til, før I siger, nu skal vi have revurderet pukkelbumpene?
"På et tidspunkt må vi sige, at nu har vi så mange negative henvendelser om pukkelbump, at vi skal kigge på målemetoden. Men det kræver også pengene og prioriteringen," siger Winnie Hansen.

Kan pukkelbump forårsage rystelser i folks huse?
"Vi har hørt om det før. Det er ikke usandsynligt, men heller ikke almindeligt. Men det er jeg ikke ekspert på."

Pukkelbump er en type vejbump, man skal tænke sig godt om, før man etablerer, mener Winnie Hansen:
"Der er nogle forbehold over for pukkelbump, så beskeden til kommunerne er, at man skal overveje det grundigt. Men man er i sin gode ret til at vælge den løsning, hvis man vurderer, at den er den bedste i det pågældende tilfælde."

Artikel fra 05-02-2021
Vejdirektoratet: "Vores næste håndbog vil se nærmere på pukkelbump" (lokalavisen.dk)

Uddrag fra artiklen
Vejregelhåndbogen omtaler blandt andet pukkelbump på følgende måde:
'Mange trafikanter laver undvigemanøvrer i forsøget på at mindske ubehaget ved passage bl.a. ved at køre skråt over puklerne og ved at bruge cykelbane eller modsatrettede kørebane. Førere og passagerer af personbiler oplever ofte bumpene som ukomfortable.'

Der er intet nævnt om rystelser i huse, støj eller klager fra motorcyklister eller cyklister. Sådanne klager har i både Skanderborg, Syddjurs og Randers kommuner, som Lokalavisen Aarhus tidligere har beskrevet, bevirket, at man har valgt at udskifte pukkelbump med en anden type vejbump.

 
Peter M. Hansen   25-02-2021 kl. 10:59

Det er ubegribeligt, at et fællesråd, på under en håndfuld personer, skal træffe beslutningen om, at pukkelbumpene skal forblive på vejene i Stavtrup. Det er da ikke demokratisk (snarere diktatorisk). Det er ærgerligt for alle os, som dagligt – når vi skal ud og hjem – skal køre henover dem. Endnu mere frustrerende må det være for de stakkels mennesker, som i mange år har boet i Stavtrup, og som nu har pukkelbump placeret udenfor deres bolig, så de plages af støj døgnet rundt. En underlig beslutning fra fællesrådets side. Man fristes til at tro, at fællesrådet plejer egne interesser fremfor at tilgodese de mennesker, som lider under pukkelbump på den ene og anden måde. Hvad kan det betyde at udskifte pukkelbumpene med bløde bump som i andre forstæder, når nu muligheden foreligger. Det vil jo stadig holde farten nede.
#sammen-når-vi-længere står der i logoet for fællesrådet. Er det de fire personer i fællesrådet, som sammen når længere. Og måske også øvrige foreninger i Stavtrup, som “sammen-når-længere”, vel at mærke med Tordenskjolds soldater repræsenteret alle steder – og helst uden det øvrige Stavtrups indblanden.
Mvh Peter

 

Skriv en kommentar

Kryds af i dette felt for at godkende dit indlæg:

Vent.....

 • BK-Per
 • MellemFG
 • Lokalcenter Søholm
 • Spejderne
 • Stavtrupscenen
 • Kirken
 • Musikskolen
 • SIF
 • Århus Friskole
 • Stavtrup Lokalråd
 • Stavtrup Fritidsklub
 • Højvangskolen

Forside _nr 1_2021

Læs det nyeste nummer 

af Riposten

 • BK-Per