• Den grønne kile
 • Århus Musikskole
 • Home
 • Mega Syd Apotek
 • Stavtrup Netværket
 • Stavtrupscenen
 • Stavtrup Køreskole
 • Stavtrupmalerne
 • Din Krop i Centrum
 • Stavtrup Dagtilbud

Seneste debatindlæg

Lille Lokalcenter SøholmLille SpejderneLilleStavtrupscenenLille kirkenLille MusikskolenLille SIFLille FriskolenLille Stavtrup FritidsklubLille Højvangskolen

Ugentligt

Yoga-hold for seniorer på Søholm

Onsdag kl. 15.45 - 17.35.
Desuden mulighed for selvtræning på Lokalcenter Søholm

Stavtrupløberne

Tirsdage kl. 18

Mødested: Rema 1000

Torsdage i ulige uger kl. 20

Torsdage i lige uger kl. 18

Mødested: Annonceres på Facebook ugen før

Lørdage kl. 10

Mødested: Spejderhuset

Læs mere her

Gåture med Bofællesskabet Stautruphus

Onsdage kl. 18.15.  

Vi går en lille times tid.

Mødested: Bofællesskabet Stautruphus, Stautrupvej 183.

For flere oplysninger: Ring eller send en mail til: 

piastabellhjort@live.dk 

Tlf. 20 89 51 76. 

Gudstjenester i Ormslev Kirke

Læs mere her

Kirkebil til Ormslev Kirke

Læs mere her

Ormslev-Stavtrup Koret

Læs mere her

Stavtrup Sognegård

Onsdage kl. 19.15 - 21.00

 

Hvad har du på hjerte?

Send dit bidrag til: mail(@)stavtrupportalen(.)dk
Husk overskrift, brødtekst, forfatternavn og max. ét foto.

DET ER GRATIS for private!

  

Banner på portalen?

Kontakt: mail(@)stavtrupportalen(.)dk

eller ring på tlf. 40 10 18 44.

 

Støjvold – uddybning

Publiceret: 16.09.2020

 4 kommentarer 
 
støjvold.jpg (1)

Kære borgere i Stavtrup, 

 

I mange år har Stavtrup Lokalråd, grundejerforeninger og andre gode kræfter kæmpet for at få taget hul på en løsning på de støjproblemer, som store dele af Stavtrup er plagede af.

 

En del af løsningen er en støjvold etableret mellem motorvejen og Stavtrup By. Rådmand Bünyamin Simsek og Teknik og Miljø er positive overfor etablering af støjvold, men kan ikke få det igennem byrådet. Det vil sige, at beslutningen er politisk. 

 

Problemerne med støj er voksende. Der er generelt flere biler på vejene, og det nye færgeleje til Mols Linjen vil medføre flere biler. For få år siden blev hastighedsgrænsen på motorvejen hævet og slidlaget har efterhånden mistet sin støjdæmpende effekt. Derfor har Stavtrup Erhvervsnetværk i samarbejde med Stavtrup Lokalråd sat sig for at få skabt en lokal støjgruppe, der kan arbejde for, at Stavtrup som helhed får løst de støjproblemer, som der er. Alle som kunne være interesserede i at deltage i en sådan gruppe opfordres derfor til at melde sig. Skriv til os på erhvervsnetvaerk@gmail.com  

 

Som et led i dette initiativ vil vi gerne forsøge at vise en stor lokal opbakning til den støjvold, som konkret har været på tegnebrættet i en del år, og som vil være et stort godt første skridt. Derfor igangsætter vi en underskriftindsamling. 

 

Jorden langs støjvolden er dels ejet af Aarhus Kommune og dels en lokal landmand. Derfor er det to forskellige processer at få etableret støjvolden, så hele Stavtrup by er beskyttet mod støjgener, som hele tiden bliver forøget.  

 

Fra Nordskovvej og frem til Vestermarken er jorden ejet af landmændene Lars og Mogens Lyngby Pedersen. De har af flere omgange søgt om etablering af støjvold. De har flere gange fået afslag på ansøgninger om etableringen af støjvold med argumenter der mildest talt virker usammenhængende. 

 

Fra Vestermarken og ned langs Stavtrupvej ejes jorden af Aarhus Kommune. Aarhus Kommune vil ikke anerkende, at der er et støjproblem og dermed vil de ikke bruge ressourcer på at løse støjproblemet. Jorden er til salg, og når erhvervsgrundene er solgt, er det endegyldigt at Stavtrup ikke får en støjvold.  

 

At Aarhus Kommune beslutter sig for ikke at anlægge en børnehave på Vestermarken pga. støjgener, men at de i andre sammenhænge ikke anerkender, at der er støjgener, virker dybt problematisk. 

 

Ønsker du at læse, om det store arbejde Stavtrup Lokalråd har gjort i forhold til støjvold, kan du starte med at klikke på nedenstående: 

 

/arkiv/stavtrup-lokalraad-%E2%80%93-korrespondance-stoejvold-i-stavtrup-langs-motorvejen.aspx 

 

Ønsker du at læse en dugfrisk rapport, der fortæller om støjgenerne i Stavtrup de næste 20 år, kan du læse ansøgningen om etablering af støjvold her (Det er skræmmende læsning): 

 

/media/118005/ansoegning-stavtrup-stoejvold-v6.pdf 

 

Skriv under på underskriftsindsamlingen og vær med til at lægge pres på Aarhus Kommune. 

 

I forhold til GDPR overholder skrivunder.net alle retningslinjer. Din underskrift vil blive brugt af Stavtrup Erhvervsnetværk og fremvist for Aarhus Kommune i dialog med jord.dk. når underskriftindsamlingen ikke længere er relevant eller forældet, vil dine data blive slettet. Dine data vil ikke på noget tidspunkt blive offentliggjort på sociale medier, Stavtrup-portalen eller lignende. 

 

#ViVilHaveEnStøjvold! 

 

Mange hilsner 

Stavtrup Erhvervsnetværk og Stavtrup Lokalråd 

Pia Marx Sørensen   18-09-2020 kl. 09:32

Vi bakker totalt op om etablering af støjvolden. Vi kan dårligt sidde ude en dejlig sommeraften, det summer og suser uafbrudt, vi bor på Jarlsmindevej meget tæt på motorvejen.

 
Svend Sørensen   18-09-2020 kl. 09:35

Vi kan ikke nyde en dejlig sommeraften på terrassen for trafikstøjen er så generende - selv ud på natten er der ikke ro.

 
Svend Aage Christensen   18-09-2020 kl. 13:26

Hvis det er flertallet i Aarhus byråd der er imod en støjvold, må vi Stavtrupborgere jo prøve at ændre den sammensætning der er i byrådet. Spørg kandidaterne om deres holdning inden næste byrådsvalg

 
Svend Aage Christensen   18-09-2020 kl. 13:27

Hvis det er flertallet i Aarhus byråd der er imod en støjvold, må vi Stavtrupborgere jo prøve at ændre den sammensætning der er i byrådet. Spørg kandidaterne om deres holdning inden næste byrådsvalg

 

Skriv en kommentar

Kryds af i dette felt for at godkende dit indlæg:

Vent.....

 • BK-Per
 • MellemFG
 • Spejderne
 • Kirken
 • SIF
 • Stavtrup Lokalråd
 • Højvangskolen
 • Lokalcenter Søholm
 • Stavtrupscenen
 • Musikskolen
 • Århus Friskole
 • Stavtrup Fritidsklub

Riposten forside 2020 nr 6

Læs det nyeste nummer 

af Riposten

 • BK-Per